Loznica: Psi lutalice prazne gradsku kasu

Srbija

Autor:

Prošle godine, zbog napada pasa lutalica iz gradskog budžeta građanima je isplaćeno 6,8 miliona dinara

Kruševac, psi lutalice, srne, zečevi, poklani,

LOZNICA - Gradska uprava Loznice za prva tri meseca ove godine izdvojila je 962.600 dinara za naknadu štete građanima od napada pasa lutalica.

Prema podacima gradske komisije za naknadu štete zaključeno je 25 ugovora o vansudskom poravnanju, od toga 18 za ujede ljudi, a sedam za povrede nanete domaćim životinjama. Prošle godine, zbog napada pasa lutalica iz gradskog budžeta građanima je isplaćeno 6,8 miliona dinara.

Mogućnost oštećenima da se pre suda najpre obrate nadležnoj gradskoj komisiji uvedena je 2011. godine, uz obostranu korist.

Grad više ne mora da plaća sudske troškove, a građani koji se odluče za sklapanje ugovora o poravnanju sa gradskim pravobraniocem, brže dolaze do nadoknada, čiji je iznos ograničen na prosečnu bruto zaradu u Srbiji.

Lokalna uprava od avgusta 2008. godine sprovodi akciju sterilizacije pasa lutalica. U januaru 2009. godine otvoren je i azil za smeštaj napuštenih pasa, ali i pored toga brojnost i agresivnost pasa na ulici brinu građane.

Procenjuje se da je na ulicama Banje Koviljače i Loznice trenutno oko 250 pasa lutalica.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku
Query failed: connection to 10.249.0.171:9312 failed (errno=13, msg=Permission denied). Query failed: connection to 10.249.0.171:9312 failed (errno=13, msg=Permission denied).

Komentari (1)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

  • M.M.

    M.M.

    Namerno se ne prave adekvatni azili, koji su jeftiniji od isplate steta. Ali, stalno citamo o malverzacijama pri isplati odstete zbog "ujeda" pasa, jer oni zaista ujedeni retko uspeju da naplate, a
    naplacuju oni sa laznim uverenjima. I zato mnogi gradovi ne prave azile, jer onda nema laznih naplata odstete i deljenja para.

    7 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!